Sportmassage

De z.g. Sportmassage is net zoals de ontspanningsmassage gebaseerd op de klassieke massage. Sportmassage kent drie verschillende doelen; preventieve massage om de kans op blessures te voorkomen, preparatieve massage ter voorbereiding op zware inspanning en curatieve massage om het herstel na zware inspanning te bevorderen. M.a.w, net als elke andere (westerse) massage is de massage bedoeld om met name  herstel te bevorderen en om klachten of het risico op klachten te voorkomen of te verminderen.

Een goede sportmassage kan heel effectief zijn voor, tijdens of na inspanning. Die inspanning hoeft dus niet alleen geleverd te worden tijdens het sporten. Op allerlei verschillende manieren kunt je (te) veel, (te) intensief of op een verkeerde manier bewegen, tijdens het werk, maar ook gedurende het huishouden of andere activiteiten.

Ook voor het tapen en bandageren van spieren en gewrichten kun je terecht bij Massagepraktijk Almere. Tapen en bandageren is  een van de hulpmiddelen om belasting en belastbaarheid beter op elkaar af te stemmen. Afhankelijk van de klacht en behoefte kan er kan gebruik worden gemaakt van elastische bandages, elastisch kleefpleister (medical taping) en sporttape (niet-elastisch).

Naar overzicht massagebehandelingen