Ontspanningsmassage

ontspanningsmassage

Zoals de naam al doet vermoeden is deze vorm van massage vooral bedoeld ter ontspanning maar ook zeer geschikt voor het in balans brengen van lichaam en geest. Je hoeft geen klachten te hebben om een fijne massage te ontvangen, gewoon lekker even bijkomen is gezond en een moment voor jezelf.

Goed voor jezelf zorgen is het grootste geschenk dat je anderen kunt geven!

Deze ontspanningsmassage kan echter ook in een therapievorm worden gegeven aan mensen die zich slecht kunnen ontspannen en mensen met stress gerelateerde klachten.

Tijdens de massage wordt het lichaam uitgenodigd de eventueel aanwezige spanning los te laten. De behandeling is dus niet bedoeld om de diepere gelegen spieren in het lichaam te bewerken. Bij de ontspanningsmassage worden enkel de buitenste lagen van het lichaamsweefsel gemasseerd.

Ontspanningsmassage heeft een positieve invloed op o.a.:

de spanning van weefsel, spieren en organen
het ademhalingsritme
de afvoer van afvalstoffen uit je lichaam

Ik geef de massage op een langzame en op een zeer rustige manier, ik forceer niets. Het “betere duw- en trekwerk” zie je terug in de andere massagevormen.

Kortom: ontspanning en aanraking bevorderen een goede doorbloeding en activeren op een gezonde manier je lichaam. Als je jezelf regelmatig een ontspanningsmassage gunt, help je het lichaam in balans te houden en kun je beter omgaan met spanning en vermoeidheid.

Naar overzicht massagebehandelingen