Massage voor gehandicapten

Tijdens mijn werk met mensen met een ernstige lichamelijke handicap, heb ik ervaren dat, met name deze doelgroep, behoefte heeft aan aanraking en contact naast de algemene dagelijkse verzorging die deze cliënten ontvangen.

Massage ook voor gehandicapten?

Natuurlijk worden de gehandicapte cliënten regelmatig tijdens het geven van verpleging, verzorging of assistentie aangeraakt maar alleen functioneel en over het algemeen met handschoenen aan.

Een massage kan dan ook een waardevolle bijdrage leveren aan het leven van een gehandicapte. Het is een moment waarin de cliënt even centraal staat en er weinig van hem/ haar verwacht word.

Massagepraktijk Almere biedt daarom een ontspannende massage speciaal voor mensen die voor korte, lange tijd of permanent in een rolstoel zitten of bedlegerig zijn.

Samen met de cliënt en eventueel de familie en/of verzorgers/ begeleider(s), bespreek ik op voorhand welke mogelijkheden er zijn voor de cliënt en welke massage het beste aansluit bij de behoefte van de cliënt.

De voordelen:

  • Grotere flexibiliteit
  • Minder risico op decubitus
  • Pijnklachten verminderen
  • Doorbloeding verbeterd
  • Stimuleert de stofwisseling
  • Meer energie
  • enz.

Naast de (bekende?!) bovenstaande positieve lichamelijke effecten van een massage heeft een goede massage ook een positief effect op je emotionele welzijn. Aangename aanrakingen en warmte activeren het gevoel van rust en verbondenheid en geven een gevoel van welbevinden.

De massage kan worden gegeven bij de gehandicapte aan huis maar ook bijvoorbeeld in een zorginstelling of woonvoorziening.
Wil je meer informatie over massagebehandelingen, tarieven en mogelijkheden voor massage op locatie? Neem dan contact met me op.

Naar overzicht massagebehandelingen