Dorn methode

Bijna iedereen krijgt er in zijn leven wel eens mee te maken. Acute of chronische rug-, schouder- en/of nekklachten. Veel van deze klachten worden veroorzaakt door beenlengteverschil, scheefstand van ruggenwervels, nekwervels en dislocatie van gewrichten.

De aanname dat je voor het pijnvrij maken en goed uitlijnen van het lichaam drastische technieken, ingrijpende behandelingen en/of (verdovende) medicatie nodig hebt is niet altijd juist. De subtiele gewrichtsmanipulatie en compressietechnieken van de Dorn methode (ook wel Dorn therapie of orthomanipulatie genoemd) is veelal voldoende.

Dorn methode & Massage

De Dorn methode is vaak nog doeltreffender wanneer deze wordt gecomplementeerd met een massagebehandeling. Het spierstelsel zal zich beter en gemakkelijker aan de “nieuwe” situatie aanpassen en de tijd die het lichaam nodig heeft om te herstellen kan daardoor worden verkort.

De combinatie van de Dorn methode en massage is een allesomvattende behandelwijze, die de blessure of aandoening op verschillende manieren tegelijkertijd aanpakt. Daarom adviseer ik je om een afspraak van minimaal 75 minuten te boeken. Door problemen op deze manier te behandelen worden je gewrichten en spieren weer soepel en verbetert de flexibiliteit, mobiliteit en je lichaamshouding.

Afspraak

Is het je eerste afspraak of ben je langer dan een halfjaar niet geweest dan stel ik het zeer op prijs als je online het intakeformulier invult. Zo kan ik mij goed voorbereiden op je komst.

Neem contact met mij op als je meer over Dorn methode wilt weten of maak een afspraak.