Cupping Massage

cupping-massage

In de traditionele Chinese geneeskunde worden glazen kopjes (cups) vacuüm gezogen door middel van een pomp of door de lucht in de cups te verwarmen met een klein vlammetje en vervolgens op de huid van de cliënt geplaatst.

In mijn praktijk werk ik met siliconen cups en heb daarom geen pomp of vuur nodig om een vacuüm te creëren. Na een voorbereidende, ontspannende massage worden deze cups direct op een ontbloot deel van je lichaam geplaatst.  Het kan zijn dat ik de cups op bepaalde plekken laat staan of langzaam over een probleem gebied beweeg. Dat is geheel afhankelijk van het doel van de massage.

Door de onderdruk wordt de onderliggende huid en (spier) weefsel omhoog gezogen. Hierdoor raken je spieren en huid beter doorbloed en is het voor het lichaam mogelijk zich sneller en gemakkelijker te ontdoen van afvalstoffen. Verder wordt door de goede doorbloeding het bindweefsel zachter en kunnen spierknopen gemakkelijker oplossen. Met behulp van de cupping massage kan de bloedsomloop plaatselijk worden gestimuleerd.

Deze methode werd voornamelijk ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Zogenaamde ‘stagnaties’ (blokkades) in de bloedsomloop en energie huishouding van het lichaam worden hiermee grondig los gemaakt, zodat het lichaam weer beter kan functioneren.

De cupping massage kan positief werken bij stress-, rug- en schouderklachten, hoofdpijn, fybromyalgie, cellulitis en chronische verkoudheid.

Door het gebruik van de cups kan de huid enigszins verkleuren. Deze verkleuring is een indicatie van de vrijgekomen afvalstoffen op die plek. Dit is een normaal verschijnsel en trekt na verloop van tijd weer weg.

Naar overzicht massagebehandelingen