Ademcoaching

Ademcoaching is een behandelmethode die mij als fanatiek sporter en astmapatiënt na aan het hart ligt. Ik spreek uit eigen ervaring als ik je vertel dat het je letterlijk en figuurlijk fysiek, mentaal en emotioneel een enorme opluchting kan geven!

Door verkeerd of of ‘disfunctioneel ademen’, zoals het officieel heet, kunnen er allerlei fysieke, mentale en emotionele problemen optreden zoals bijvoorbeeld pijn in schouders, nek en borst, moeite met concentreren, snel vermoeid zijn, paniekaanvallen, hyperventilatie en burn-out.

Hoewel een beetje liggen ademen ogenschijnlijk heel eenvoudig is, kun je tijdens zo’n ademsessie heel diep gaan, veel tegenkomen in je lijf, je gedachte en/of emotie. De ademhaling heeft direct zijn weerslag op hoe we denken, voelen en op wie we zijn.

Lees hier een interessant artikel in de "De Tijd" over de ademhaling en ademcoaching!
Ademcoach sessie

Een sessie bestaat over het algemeen uit een coachingsgesprek, een ademhalingsanalyse, een ademhalingsoefening en een evaluatiegesprek. Het is mogelijk dat ik je huiswerk mee geef.

Ik werk met verschillende ademtechnieken, zoals de Verbonden Ademhaling, Buteyko en de Wim Hof Methode. Welke techniek tijdens de sessie wordt toegepast is afhankelijk van je wens en/of klacht en je ademhalingspatroon. Het kan het zijn dat ik, terwijl je bezig bent met de ademhaling, acupressuur bij je toepas om eventuele blokkades te verwijderen. Natuurlijk altijd in overleg met jou!

Een ademcoachsessie kan je helpen om meer energie te krijgen, beter te slapen, rustiger te worden en (emotionele) spanning los te laten. Daarom kunnen mensen met stress- en spanningsklachten veel baat hebben bij ademcoaching. Maar ook voor ieder ander die wil werken aan zijn gezondheid, welzijn en innerlijke groei, kan zo’n sessie een waardevolle, verhelderende of zelfs een (pijn) verlichtende ervaring zijn.

Afspraak

Is het je eerste afspraak of ben je langer dan een halfjaar niet geweest dan stel ik het zeer op prijs als je online het intakeformulier invult. Zo kan ik mij goed voorbereiden op je komst.

Neem contact met mij op als je meer over Ademcoaching wilt weten of maak een afspraak.