Marc Siekman

Marc SiekmanZelf bewegen en mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen is een belangrijk thema in mijn leven. Mensen in beweging brengen doe ik door mensen echt en eerlijk op elk niveau (aan) te raken.

De manier waarop ik masseren benader komt voort uit mijn tweede grote passie, het beoefenen van en het lesgeven in Taiji (Tai Chi). Concentratie, coördinatie, vloeiende bewegingen, intentie en ademhaling zijn de basisprincipes van Taiji. Dezelfde principes die ik ook in mijn massages toepas.

Masseren kan diverse geestelijk en lichamelijke reacties teweeg brengen. Daarom streef ik ernaar om elke massage geheel af te stemmen op de individuele wensen en behoeftes van mijn cliënten. Bij elke massage die ik geef of ontvang leer ik telkens weer veel over mijn cliënt en over mijzelf.

Uiteraard raak ik als gecertificeerd integraal lichaamsmasseur (klassieke massage,sportmassage en oriëntaalse massage) nooit uitgeleerd, vandaar dat ik nog altijd regelmatig cursussen en opleidingen volg om mijn kennis te verbreden en verdiepen. Ook door het het geven van lessen en workshops leer ik telkens iets bij. Dat is voor mij één van de redenen om regelmatig les te geven als waarnemend docent bij Kopos (zie cursuspagina).

Het vinden en houden van een goede lichamelijke, geestelijke en emotioneel balans is voor ieder een grote uitdaging. Lekker in je vel zitten is niet zomaar vanzelfsprekend en zeker niet altijd eenvoudig. Een massage kan daar echter een belangrijke bijdragen aan leveren.

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten en je te laten ervaren wat een massage voor je kan betekenen.