Massages

Op deze site geen uitgebreide lijst van diverse soorten massagevormen en massagetechnieken die ik beheers. Het is naar mijn mening belangrijker dat jij juist die massage krijgt die jij nodig hebt. Aan de hand van het door jou ingevulde intakeformulier en een persoonlijk gesprek kunnen wij gezamenlijk vaststellen wat jij nodig hebt en ik zal mijn massage daarop afstemmen.

Het unieke aan mijn massage is de mix van allerlei massagetechnieken en vormen uit de klassieke massage, sportmassage en oriëntaalse massage. Mijn massagebehandeling heeft niet alleen effect op je fysieke lichaam maar kan je ook op mentaal, emotioneel én energetisch niveau beïnvloeden. 

Heb je echter gewoon de behoefte om lekker te ontspannen of op te laden dan kan dat natuurlijk ook!

Om je toch een beetje een idee te geven tref je hieronder enkele korte beschrijvingen aan van massagevormen en technieken die ik wellicht tijdens jouw massage toepas.

Ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage is echt bedoeld om lekker gemasseerd worden en te ontspannen. De massage bestaat uit louter zachte aanrakingen en voelt weldadig aan. Er wordt hier overwegend gebruik gemaakt van effleurages (lange strijkingen), zachte knedingen en zacht schudden.

Lees meer over dit onderwerp ...

ontspanningsmassage

Klassieke massage
Klassieke massage is de ideale massagevorm bij overbelaste spieren. Het stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren. De technieken uit de Klassieke massage wordt ook gebruikt bij fysiotherapie en sportmassage.

Lees meer over dit onderwerp ...

klassieke-massage

Sportmassage
Het is het verstandig om extra aandacht aan herstel te geven na intensieve inspanning. Mogelijk kan een eenvoudige spierpijn bij onvoldoende herstel al uitgroeien tot een blessure. De sportmassage kan dus een belangrijke rol spelen bij het herstel of de voorkoming van blessures.

Lees meer over dit onderwerp ...

sportmassage

Cupping massage
Cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende (spier)gebied wordt extreem goed doorbloed  en het komt tot ontspanning.

Lees meer over dit onderwerp ...

cupping-massage

Stoelmassage
Stoelmassage is een korte, effectieve drukpuntenmassage, vooral gericht op rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen op een speciaal ergonomisch ontworpen massagestoel. De (drukpunten) massage wordt over de kleding heen gegeven, ook heel geschikt voor op de werkvloer!

Lees meer over dit onderwerp ...

ontspanningsmassage

Massage voor gehandicapten
Massagepraktijk Almere biedt een ontspannende massage speciaal voor mensen die voor korte, lange tijd of permanent in een rolstoel zitten of bedlegerig zijn. Naast de (bekende?!) positieve lichamelijke effecten van een massage heeft een goede massage ook een positief effect op het emotionele welzijn van gehandicapten.

Lees meer over dit onderwerp ...

ontspanningsmassage